Mitsubishi Robots

De hoogontwikkelde MELFA-robots van Mitsubishi Electric staan voor snelheid, precisie en compact design verbonden met duurzaamheid. MELFA-robots bieden in hun klasse topprestaties bij veel toepassingsmogelijkheden.

 

Als verdere capaciteiten van de MELFA-robots biedt Mitsubishi Electric robots voor de ultrareine zone van klasse 10, interrupt-verwerking, sensorloze collisieherkenning en een geavanceerde programmeersoftware.

Service en support als u deze nodig hebt

  • Robots, accessoires en reserveonderdelen direct uit voorraad
  • Regelmatige cursussen en workshops
  • Training "on the job" bij u ter plaatse
  • Service in heel Europa

Mitsubishi MELFA-robots zijn wereldwijd een drijvende kracht voor economisch succes en bieden uitstekende eigenschappen:

  • Snellere "pick and place"-cyclussen - MELFA-robots hebben insteektijden vanaf 0,5 s
  • Eenvoudiger montage - Alle MELFA-robots hebben binnenin verwerkte kabels en slangen
  • Minimaal onderhoud - Door het gebruik van borstelloze AC-servomotoren en Harmonie Drive-aandrijvingen
  • Nauwkeuriger besturing - De positieherkenning via absolutewaarde-impulsgever zorgt ervoor dat de precieze positie van de robotarm bekend is, ook na het uit- en weer inschakelen van de spanning.
  • Flexibeler werken - Tot 256 onafhankelijke programma's kunnen voor elke robot worden opgeslagen.
  • Snellere, eenvoudiger inbedrijfstelling - Zeer veelzijdige en makkelijk te leren robot-programmeertaal.

RV & SBD-serie Knikarmrobots

Bij de knikarmrobots speelt Mitsubishi Electric in alle liga's met 5- en 6-assige modellen voor hanteringstaken van 1 tot 12 kg draaglast mee.

Compacte klasse met groot vermogen

Met de RV-2AJ en RV-1A biedt Mitsubishi kleine en compacte robots die direct bij of zelfs in een installatie geplaatst kunnen worden. Hanteringstaken voor het plaatsen of uitnemen van kleine onderdelen zijn de kracht van deze compacte apparaten.

RV SDB Serie multiaxes

The RV-2SDB uses an innovative geometry to allow exceptional agility even in limited spaces. This means it is readily adaptable to small work cells with few modifications required. For new designs, the space saving capabilities mean reduced cost, both in terms of materials and floor space.

RP-serie Precisierobots

De dubbelstroom-SCARA-robots van de RP-serie zijn systemen met groot prestatievermogen die speciaal voor het micro-handling zijn ontwikkeld. De robots zijn met betrekking tot precisie, snelheid en compactheid bijna niet te verslaan. Ideale toepassingsgebieden van de compacte vier-assers zijn bijvoorbeeld in de horloge-, gsm- of hoorapparatenfabricage. Het RP-assortiment bevat drie modellen voor hanteringstaken met een draaglast van 1 tot 5 kg.

RH-serie SCARA-robots

Mitsubishi SCARA-robots zijn specialisten voor de snelle palletisering, het omsorteren of voor werkstukmontage. Zij beschikken over een korte taktcyclus tot 0,5 seconden voor een beweging van 25 mm verticaal heffen, 300 mm horizontaal bewegen, 25 mm neerlaten en terug. Mitsubishi Electric biedt twee uitvoeringen aan met een draaglast van 6 resp. 18 kg en een bereik van 550 resp. 850 mm.

Robotstbesturing

Vast bij het robotsysteem hoort de compacte, modulair opgebouwde robotbesturing. Deze bevat CPU en krachtige elektronica voor de aansturing van de robot.

Software MELFA

RT ToolBox 2 is de programmeeromgeving voor alle Mitsubishi-robots. In slechts enkele minuten maakt u programma's in de robottaal MELFA BASIC IV of MOVEMASTER COMMAND en zet deze na de test en de optimalisering met de muis over op de echte robot. Dit gebeurt zeer efficiënt door de directe koppeling tussen pc en robot via een netwerkinterface of een seriële koppeling.

Download

6.35 MB
En