Al meer dan 30 jaar heeft Mitsubishi Electric altijd geïnnoveerd op het gebied van aandrijftechnologie. Nieuwe 64-bit RISC-processors, geavanceerde softwaremodellen of de modernste vermogenselektronica maken het tot een onmisbare tool op de markt. Het volledige vermogensbereik loopt van 0,2 kW tot 630 kW - met krachtige modellen zoals de FR-A 800 met sensorloze vectorbesturing en on-line zelfregeling of modellen die perfect geschikt zijn voor pomptoepassingen en ventilatoren in de verwarmings-, ventilatie- en klimaatregelingssector, zoals de FR-F 800-serie. Alle producten zijn CE-gecertificeerd volgens 89/336 / EEC evenals UL, cUL en GOST. Ze zijn ook compatibel met gestandaardiseerde industriële bussystemen, bijv. Profibus / DP, DeviceNet, CC-Link, CANopen of ook LonWorks. De geïntegreerde Ethernet-poort, compatibel met CC-link IE-netwerken, Profinet, Ethercat, enz ..., maakt de integratie van deze regelaars in alle automatiseringssystemen die op de markt beschikbaar zijn mogelijk.

FR-D 700 Serie

Eenvoudige en betrouwbare werking, een compact ontwerp en verbeterde functies stonden centraal bij het ontwerp van de FR-D700-frequentieregelaars. Het gebruiksgemak van de FR-D700 maakt hem bijzonder aantrekkelijk voor standaardtoepassingen: een uitstekende keuze voor elke toepassing, eenvoudig of complex. Deze regelaar controleert zelf zijn goede werking. Een intern meetprogramma bewaakt de condensatoren en een service-urenteller voorstelt een optimale onderhoudsbeurt.  De energiebesparende functie van de FR-D700 vermindert het energieverbruik van de motor.

FR-E 700 Serie

De Mitsubishi FR-E700 frequentieregelaars zijn nog compacter en zeer eenvoudig te installeren. De regelaars integreren een USB-interface, een  besturingseenheid met "Digital Dial" en uitlezing, beter koppel op laag toerental en de mogelijkheid om veel optie van de 700-serie te gebruiken. Dit maakt de FR-E700 een echt universeel keuze voor veel toepassingen, zoals textielmachines, deur- en poortaandrijvingen en bedieningssystemen.

FR-A 800E

Unieke nauwkeurigheid en snelheidsregeling voor eenvoudige en flexibele inbedrijfstelling: met de FR-A800E-serie biedt Mitsubishi de nieuwe generatie aandrijvingen. Deze serie onderscheidt zich door een Ethernet-poort, USB-interface, gebruiksvriendelijke bedieningsconsole, geoptimaliseerde prestaties, energiebesparende functies, verhoogde betrouwbaarheid en drie uitbreidingsslots voor de vele opties. en netwerkkaarten beschikbaar.

FR-F 800

De Fr-F 800E frequentieregelaars zijn volledig gericht op energiebesparing en zijn speciaal ontworpen voor het aandrijven van pompen en ventilatoren. De regelaar zoekt het optimale exitatiepunt voor de motor, dit maakt aanzienlijke energiebesparingen mogelijk vooral bij lage snelheden.

FR-A-F 846 (IP55)

Een naukeurige aandrijving en een unieke snelheidsregeling zijn de eigenschappen van de nieuwe frequentie regelaars Fr-A 800 en Fr-F 800 van Mitsubishi.De versie Fr-A 846 / F 846 heeft een IP 55 beschermingsgraad, dit toelaat het toestel buiten een electrische kast te monteren.

FR-A 741

Met een groot aantal innovatieve technologieën levert deze compacte frequentieomvormer uitzonderlijke prestaties en is ideaal voor takelaandrijvingen en krachtige machines met een draaimoment dat gebruikt kan worden voor regeneratieve remming. Hiertoe behoort een groot aantal toepassingen met verticale en horizontale bewegingen, zoals transportsystemen, centrifugaalafscheiders, testmachines, opwikkelmachines en enz. De nieuwe FR-A741 reduceert uw begininvesteringen, maar houdt tevens de bedrijfskosten laag.

Remweerstanden en Remunits

Om de werking in de 4 quadranten toe te laten ( recuperatie van het rem vermogen) zijn de Hitachi frequentie regelaars SJ 100, SJ 200 en SJ 300 (tot een vermogen van 11 kw) uitgerust met een rem transistor. Om de rem energie te verbrassen is dus uitsluitend een remweerstand nodig. Voor de SJ 300 van grotere vermogen, is een remeenheid ook nodig.

Spoelen

De ingang spoelen zijn gebruikt voor de vormfactor van de ingang stroom te verbeteren ( beperking van de harmonische stromen).

Een betere alternatief voor ingangspoelen zijn tussenkringspoelen, alle regelaars van Mitsubishi zijn voorzien voor het aansluiten van deze spoelen zie documentatie. De Mitsubishi regelaars in combinatie met deze spoelen voldoen aan de nieuwe EN 61000-3-12 norm.

De motorspoelen zijn gebruikt als de kabel tussen de motor en de omvormer zeer lang is. In de meeste gevallen is een motorspoel nodig als de kabel lager dan 50 m is.

Oude producten

FR-F 700

Deze toestellen zijn door de serie Fr-F 800 vervangen.

FR-A 700

Deze toestellen zijn door de serie Fr-A 800 vervangen.

Download