Met meer dan 95 jaar ervaring in het leveren van hoog kwalitatieve en betrouwbare producten, is Mitsubishi Electric Corporation een erkend wereldleider in de productie, marketing en verkoop van drives en automatisatie producten.
Met de bedrijfsmotto ‘Changes for the Better’ streeft Mitsubishi Electric een internationale voortrekkersrol na als milieuvriendelijke onderneming en initiator van technologische vernieuwingen.

Factory Automation :

Mitsubishi Factory Automation biedt u een optimale oplossing in industriële automatisering. Of het nu gaat om een compacte besturing voor uw machine, de geavanceerde System Q gecombineerd met de krachtige motion systemen of de nieuwe frequentie regelaars. Dankzij de engineering mogelijkheden van Esco Drives & Automation kunnen al deze componenten efficiënt en zonder moeite in uw machine worden geïntegreerd om een totale oplossing op het gebied van Aandrijven & Besturen, Bedienen & Visualiseren aan te bieden.

Frequentieregelaars Serie FR

Al meer dan 30 jaar heeft Mitsubishi Electric altijd geïnnoveerd op het gebied van aandrijftechnologie. Nieuwe 64-bit RISC-processors, geavanceerde softwaremodellen of de modernste vermogenselektronica maken het tot een onmisbare tool op de markt. Het volledige vermogensbereik loopt van 0,2 kW tot 630 kW - met krachtige modellen zoals de FR-A 800 met sensorloze vectorbesturing en on-line zelfregeling of modellen die perfect geschikt zijn voor pomptoepassingen en ventilatoren in de verwarmings-, ventilatie- en klimaatregelingssector, zoals de FR-F 800-serie.

Drives en Servomotoren MR

Mitsubishi Electric biedt een grote variëteit aan servo- en motion-systeemproducten die oplossingen bieden voor toepassingen van een eenvoudig enkelassig punt-naar-punt-systeem tot volledig gesynchroniseerde 192-assige systemen.

Met beide standaard impuls-uitvoermodules en SSCNET-busmodules kan gemakkelijk aan specifieke toepassingen worden voldaan.

PLC

Mitsubishi Electric bracht meer dan 30 jaar geleden de eerste compacte PLC op de Europese markt. Met wereldwijd meer dan 10 miljoen toegepaste compacte besturingen is Mitsubishi Electric wereldmarktleider op dit productgebied.

Het MELSEC System Q is een besturingsconcept dat het de gebruiker mogelijk maakt om de beste combinatie van CPU-modules en communicatie-, speciale of I/O-modules te kiezen en op één moduledrager te verenigen. Dit maakt de configuratie van een op maat gemaakt systeem mogelijk, op het juiste moment en voor de passende toepassing.

KnikarmRobots en ScaraRobots

De hoogontwikkelde MELFA-robots van Mitsubishi Electric staan voor snelheid, precisie en compact design verbonden met duurzaamheid. MELFA-robots bieden in hun klasse topprestaties bij veel toepassingsmogelijkheden.

 

Als verdere capaciteiten van de MELFA-robots biedt Mitsubishi Electric robots voor de ultrareine zone van klasse 10, interrupt-verwerking, sensorloze collisieherkenning en een geavanceerde programmeersoftware.

Smart Check: Monitoring en conditiebewaking

De innovatieve oplossing voor het verzekeren van de beschikbaarheid van alle machines
Ongemerkt kan bijvoorbeeld een tandwielkast in de nabije toekomst een probleem vormen door een defect, en een productiestilstand veroorzaken. 
Hebt u de betreffende onderdelen in huis? Het zou mooi zijn om vooraf een indicatie te krijgen dat er iets niet in orde is en welk onderdeel dit betreft. Pas dan kunt u preventief maatregelen nemen en de stilstand tot een minimum beperken.