Tand, schijf en flexibele koppelingen

De Esco koppelingen ontworpen en geproduceerd in België voor alle industriële en mobiele toepassingen.

De koppelingen maken al sinds het begin deel uit van het Esco gamma. De Heer Eugène Schmidt lanceerde in 1966 de fabricage van de Escogear CST, een op de markt zeer gewaardeerde koppeling en verkocht via een wereldwijd netwerk van distributeurs en professionele agenten.

Schijfremmen

Twiflex is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en leveren van industriële remsystemen.

Twiflex biedt een heel gamma van schijfremmen aan. De actuator kan handmatig, pneumatisch of hydraulisch zijn afhankelijk van de vereiste remkrachten, bovendien kan deze direct werkend actie of met veer zijn (veiligheidsrem).

Voor grotere krachten biedt Twiflex een modulaire serie aan waaraan je een aantal componenten kan toevoegen afhankelijk van de gewenste remkrachten.

Spindels en lineaire gelidingen

Niasa vervaardigt een uitgebreid gamma lineaire spindel- of riemgeleidingen:

 • Trapezium- of kogelomloopsvijzen in verschillende spindels uitvoeringen
 • Lineaire geleidingen met fijngeslepen profiel met kogelomloopspindel of tandriem
 • Gesloten lineaire tafels met 2 interne lineaire geleidingen met kogelomloopspindel, tandriem of tandbeugels.
 • Een heel aanbod aan toebehoren voor deze producten inclusief haakse overbrengingen.

Alle lineaire toestellen kunnen worden uitgerust met een precisie reductiekast. De aandrijving kan worden gerealiseerd met een klassieke asynchrone motor voor geringe precisie en verplaatsingssnelheid, of met een servomotor voor grote precisie en hoge translatiesnelheid.

Lineaire geleidingen

Rollon - Elmore vervaardigt een uitgebreid assortiment geëxtrudeerde aluminium profielen voor lineaire bewegingen in de industriële automatisering .

Zelfdragende structuur van geëxtrudeerde en geanodiseerde aluminium profielen met een grote weerstand tegen doorbuiging en torsie dankzij het optimale profielontwerp.

Overbrenging van de beweging door een tandriem in polyurethaan gewapend met staalkabel voor hoge precisie en geruisloos bedrijf.

Lineaire geleiding met fijngeslepen profiel en kogellagering voor hoge snelheden en grote torsiekoppels.

Spanelementen

Het bedrijf Compomac is gespecialiseerd in assemblage door spanelementen.  Een heel gamma producten voor assemblage van verschillende soorten volle en holle assen zijn beschikbaar.

Voordelen :

 • Vermindert de montagekosten
 • Geen spie en spiebaan meer
 • Snelle montage
 • Montage zonder speling

De nieuwe SA en SB serie heeft geen momentsleutel meer nodig, het volstaat de bouten één voor één aan te draaien tot de binnenste en buitenste ringen uitgelijnd zijn (geldig tot grootte SA 200).

Koppelbegrenzers

Het bedrijf Compomac stelt 3 soorten koppelbegrenzers voor : Securex, Safeguard en ZBC, NBC

Vloeistofkoppelingen

Vloeistofkoppelingen met constante vulling serie  K 

De vloeistofkoppeling serie K omvat 3 belangrijke onderdelen :

 • Een aandrijfwiel met schoepen  (pomp) gemonteerd op de ingangsas
 • Een aangedreven wiel met schoepen (turbine) gemonteerd op de uitgangsas.
 • Een waterdichte kap bevestigd aan de uitgangsas en met een afdichting naar de ingangsas

De eerste twee componenten kunnen zowel als pomp of als turbine werken.

Industriële toepassingen

De groep Bonfiglioli is sinds zijn ontstaan actief in de industriële wereld. Als historische leveranciers van wormwielreductoren, biedt de groep tegenwoordig alle type reductiekasten die in de industrie gebruikt worden. Deze reductiekasten kunnen uitgerust worden met asynchrone motoren of servo-motoren. Bonfiglioli biedt eveneens ingebouwde oplossingen voor snelheidsvariatie voor asynchrone motoren en drives voor servomotoren.

Planetaire reductoren voor servo toepassingen

De MP-TR en LC zijn het resultaat van jarenlange ervaring in de industrie, en zijn het hoogtepunt van onze tien jaar lange inzet voor verbetering van de prestaties.

Mobiele toepassingen

Bonfiglioli biedt een volledig gamma aan voor alle bewegende toepassingen: een directe sturing van de wielen of de band zelf, roteren van de kraan, lier, geplaatst op de planetaire reductoren Trasmital.