Esco Couplings Engineering

De Esco koppelingen ontworpen en geproduceerd in België voor alle industriële en mobiele toepassingen.

De koppelingen maken al sinds het begin deel uit van het Esco gamma. De Heer Eugène Schmidt lanceerde in 1966 de fabricage van de Escogear CST, een op de markt zeer gewaardeerde koppeling en verkocht via een wereldwijd netwerk van distributeurs en professionele agenten.

De tandkoppelingen Multicrown zijn ontworpen door Esco en garanderen een werking aan hoge snelheid en onder grote hoeken met uitlijningsfouten. Ze worden frequent gebruikt in treinen, metro’s, turbines en windmolens.

De nieuwe generatie van Escodisc koppelingen, onderhoudsvrije schijfremmen met een onbeperkte levensduur, vervolledigt het huidige gamma van Esco COUPLINGS. Vanaf het begin worden de troeven hiervan erg gewaardeerd door pompfabrikanten en klanten uit de chemische en petrochemische industrie. 
Het gamma industriële koppelingen Escogear en Escodisc evolueert voortdurend: onze R&D afdeling maakt gebruik van krachtige ontwerp tools bijvoorbeeld voor de berekeningen door middel van afgewerkte elementen  of ook nog door gebruik te maken van hoog technologische apparatuur zoals lasers, composieten, enz.

 

EscoGear

De EscoGear koppelingen zijn ontworpen om zware werken uit te voeren. Ze zijn in staat zeer grote koppels te genereren en laten grote uitlijningsfouten toe. Hun robuustheid en efficiency hebben ze te danken aan hun hoofdcomponenten in gehard staal, schroeven beschermd tegen corrosie, een vertanding MultiCrown voor een maximale contactoppervlakte om zonder vervormingen en een betere verhouding maximum koppel/maximale uitlijningsfout te kunnen werken.

EscoDisc

Disc-koppelingen zijn volledige metalen koppelingen, niet-gesmeerd  en torsiestijf. Het koppel wordt overgedragen door middel van schijven, die alternatief (op dezelfde boutcirkel) bevestigd zijn aan de aangedreven flens en de niet aangedreven flens.
De uitlijncapaciteit hangt af van de dikte van het pakket, het schijfmateriaal, de hoeveelheid aandrijfbouten en de vrije disc ruimte tussen de aandrijfbouten.
De totale koppelcapaciteit is afhankelijk van de dikte van het schijfpakket, het totale aantal aandrijfbouten en hun boutcirkel.

EscoNyl EscoFlex

Esconyl-koppelingen zijn elastische koppelingen op basis van tandkoppelingstechnologie maar

EscoGrid

De Escogrid-koppelingen zijn gesmeerd en combineren de eigenschappen van een tandkoppeling

Escogear FRTN

Tandwielkoppelingen zijn gesmeerde koppelingen met de hoogste koppelcapaciteit. De Escogear FTRN-serie koppelingen bestaan ​​in wezen uit twee naven met uitwendige tanden verbonden door middel van twee intern getande hulzen of zogenaamde flenzen.