Alle toepassingen voor het UniOp beeldschermengamma kunnen met één enkel softwarepakket worden gebouwd: Designer 6.0.

Dit makkelijk aan te leren en te gebruiken softwarepakket verkort de leercurve en de ontwikkelingstijd van uw ingenieurs, aangezien met dit ene pakket alle UniOp-schermen kunnen worden geprogrammeerd.

Designer 6.0 maakt gebruik van alle Windows-functies en omvat een editor waarin u al uw toepassingen op ware grootte kunt opbouwen.

Het toevoegen van tekst, variabelen, grafieken en knoppen verloopt heel intuïtief dankzij de ergonomische interface van het programma. De tendenscurven, die de operator real time informatie verschaffen over het proces van de machine, kunnen met enkele muisklikken worden ingesteld.

Designer omvat niet alleen een bibliotheek met symbolen en wijzerplaten, maar ook alle communicatiedrivers die regelmatig worden bijgewerkt, zodat u steeds over de meest recente versie kunt beschikken.

 

Beheren van meerdere talen, importeren en exporteren van tekst.

Exor biedt meerdere instrumenten die het beheer van de verschillende talen van een project vergemakkelijken. Alle schermberichten en alle alarmmeldingen kunnen in/vanuit Designer worden geïmporteerd en geëxporteerd vanuit/naar Windows-applicaties en behouden hierbij hun oorspronkelijke eigenschappen.

 

Aanmaken van knoppen of tastgevoelige zones.

De tastgevoelige zones kunnen makkelijk worden vastgelegd, hetzij door ze rechtstreeks in het programma te tekenen, hetzij door deze als grafische objecten te importeren. Van zodra de grafische zone is aangemaakt, kan ze worden bewerkt zodat er een besturingsmacro aan kan worden toegekend, die uit een ruime bibliotheek kan worden gekozen. Het veranderen van de weergegeven pagina, het invoeren van een gegeven, het schrijven van een variabele naar de PLC en het wijzigen van de weergavekleur zijn slechts enkele voorbeelden van beschikbare commando's. De tastgevoelige zones kunnen in verschillende lagen worden gedefinieerd, die over dynamische tekeningen worden geplaatst.

 

Een ruime keuze grafische afbeeldingen in vector- of bitmap-formaat.

 

Designer biedt u alles wat u nodig heeft om het grafisch scherm dat uw machine zal aansturen, op te bouwen. In de bibliotheek van symbolen en grafische elementen vindt u meer dan 500 objecten terug voor de weergave van het proces.

Designer beschikt eveneens over een grafisch ontwikkelingstool voor het aanmaken of importeren van complexe grafische elementen. Zo omvat het pakket werkelijk alles wat u nodig heeft om een gedetailleerde grafische interface samen te stellen.Objectgericht ontwerp.

Designer is een volledig objectgerichte grafische interface. Alle schermelementen zijn objecten die kunnen worden verplaatst, gekopieerd en bewerkt. Complexe grafische elementen kunnen snel worden aangemaakt door meerdere afzonderlijke objecten te combineren of te groeperen. Wanneer een groep objecten is aangemaakt, kan deze worden bewaard en op een andere pagina of in een ander project opnieuw worden gebruikt. De grafische software ondersteunt ook transparantie, de volgorde van over elkaar geplaatste objecten en functies voor het uitlijnen en herschalen van objecten. Dit alles zorgt ervoor dat zelfs complexe grafische pagina's eenvoudig kunnen worden ontworpen. Designer ondersteunt vectoriële bestanden en bitmap-bestanden, evenals het importeren van meer dan 20 bestandsformaten zoals .bmp, .jpg, .gif, enz... Exor biedt al deze functies aan in één enkel softwarepakket, waarmee het hele gamma gebruikersinterfaces kan worden geprogrammeerd.

 

Bijwerken van de software via het web.

De meest recente services packs voor Designer 6 zijn beschikbaar op de website www.exorint.com in de rubriek "Open Support".