Bonfiglioli Reducers

De groep Bonfiglioli is sinds zijn ontstaan actief in de industriële wereld. Als historische leveranciers van wormwielreductoren, biedt de groep tegenwoordig alle type reductiekasten die in de industrie gebruikt worden. Deze reductiekasten kunnen uitgerust worden met asynchrone motoren of servo-motoren. Bonfiglioli biedt eveneens ingebouwde oplossingen voor snelheidsvariatie voor asynchrone motoren en drives voor servomotoren.

Wormwielreductiekasten VF & W

Een volledig gamma en ook leverbaar in zeer korte termijnen:

 

De wormwielreductiekasten van Bonfiglioli zijn mijlpalen voor de wereldindustrie. Ze zijn er in geslaagd om kwaliteit en interessante prijzen te combineren.
Er is een volledige flexibiliteit dankzij het ruime aanbod aan montage mogelijkheden, asconfiguraties en keuze van de motorflenzen, alles standaard aangeboden. Enkele of dubbele wormwielkasten met of zonder koppel begrenzer bieden polyvalente aandrijvingsystemen.

Bonfiglioli : tandwielkasten in lijn C

Een volledig gamma is leverbaar in zeer korte termijnen:

 

Haakse reductiekasten met tandwielen A

Een volledig gamma is leverbaar in zeer korte termijnen :

 

Opsteekreductoren F

Een volledig gamma is leverbaar in zeer korte termijnen :

 

Het modulaire concept van de tandwiel reductiekasten van Bonfiglioli biedt de mogelijkheid om een groot aantal verhoudingsrapporten met dezelfde reeks reductoren te bekomen. Op deze manier is een breed gamma aan reductoren zeer snel verkrijgbaar. De reductoren zijn leverbaar met een IEC flens B5 voor montage op een standaard motor, uitvoering met ingangsas is ook mogelijk. Voor grote aantallen is het eveneens mogelijk om een compacte uitvoering te verkrijgen met geïntegreerde motor.

Reductoren met helicoïdale tandwielen één trap S

Een volledig gamma is leverbaar in zeer korte termijnen:

Het modulaire concept van de coaxiale ééntraps tandwiel reductiekasten van Bonfiglioli gelijkaardig aan de “C” reductiekasten biedt de mogelijkheid om een groot aantal reductiekasten snel beschikbaar te hebben. De reductoren zijn leverbaar met een IEC B5 flens voor montage op een standaardmotor maar ook met flens voor servomotoren. Voor grote aantallen is het eveneens mogelijk om een compacte uitvoering te verkrijgen met geïntegreerde motor.

Technische gegevens

Planetaire reductiekasten Trasmital 300

De reeks Trasmital 300 bezit een aantal compacte en krachtige reductoren .Hun planetaire tandwielen maken er de ideale keuze van voor alle zware toepassingen waar schokken en  stoten meer regel dan uitzondering zijn.
Dit type heeft een heel polyvalente configuratie, dankzij verschillende opties in montage,  aandrijving, uitgangsas en interface van de motor. 
Alle functies zijn beschikbaar voor elk van de 20 bouwgroottes, gaande van 1000 tot 1.100.000 Nm. Het juiste product vinden voor elke toepassing is dus zeer eenvoudig.

"Heavy-duty" reductoren HDP / HDO

Hoog en constant koppel, dichte snelheidsverhouding, verschillende montagemogelijkheden en kleine afmetingen vergemakkelijken de industriële en mobiele toepassingen met de HDP reductoren. De carter in nodulair gietijzer zorgt voort robuustheid, zelfs in de meest kritische omgevingen  en het precisieniveau van de tandwielen laat een geruisloze en trillingsvrije werking toe. De reductor met orthogonale ingangsas  HDO biedt dezelfde eigenschappen als de reductoren HDP. De verschillende opties die u terug vindt in de catalogus kunnen een oplossing bieden voor de meer specifieke toepassingen. De serie HDPE is speciaal ontwikkeld voor het aandrijven van extruders. Deze serie is gebaseerd op de wel bekende heavy duty HDP serie : de meeste comonenten zijn gemeenschappelijk.

Opsteek tandwielreductoren TA

De opsteek tandwielreductoren Bonfiglioli worden voornamelijk gebruikt voor transportbanden. De scharnierende montage laat een gemakkelijke montage toe op de aan te drijven as. Deze reductoren kunnen voorzien worden van een terugloopbeveiliging (in optie) om te vermijden dat de in een helling geplaatste transportband niet terug naar achter gaat.

Technische gegevens

Haakse overbrengingen RAN

Tandwielreductiekasten en hoekkasten

Deze haakse reductiekasten met enkele aandrijving zijn ontwikkeld in talrijke uitvoeringen om veelzijdige combinaties toe te laten. In optie kan een motorflens IEC geleverd worden.

Technische gegevens

Uitgaand koppel: 3 Nm... 3000 Nm
Motorvermogen (n1= 1400 min-1) : 0,15 ... 91 kW
Reductieverhouding : 1.0 ... 7.4
Configuratie : Enkel- of dubbelvoudige, in- of uitgaande as
In optie flens voor IEC motor