Esco Banner


> bezoek ook de website

Esco Couplings

 

Esco Couplings koppelingen Esco Couplings koppelingen
Conex Spanelementen Conex Spanelementen
Securex koppelbegrenzer Securex koppelbegrenzer
Twiflex schijfremmen Twiflex schijfremmen
Transfluid hydraulishe koppelingen Transfluid hydraulishe koppelingen
Bonfiglioli reductiekasten Bonfiglioli reductiekasten

 

Zie ook de download pagina van Esco Couplings voor alle documenten betreffende de koppelingen

> Wij verbinden de wereld

EscoCoupling > De Esco koppelingen ontworpen en geproduceerd in België voor alle industriële en mobiele toepassingen.

De koppelingen maken al sinds het begin deel uit van het Esco gamma. De Heer Eugène Schmidt lanceerde in 1966 de fabricage van de Escogear CST, een op de markt zeer gewaardeerde koppeling en verkocht via een wereldwijd netwerk van distributeurs en professionele agenten.

De tandkoppelingen Multicrown zijn ontworpen door Esco en garanderen een werking aan hoge snelheid en onder grote hoeken met uitlijningsfouten. Ze worden frequent gebruikt in treinen, metro’s, turbines en windmolens.

De nieuwe generatie van Escodisc koppelingen, onderhoudsvrije schijfremmen met een onbeperkte levensduur, vervolledigt het huidige gamma van Esco COUPLINGS. Vanaf het begin worden de troeven hiervan erg gewaardeerd door pompfabrikanten en klanten uit de chemische en petrochemische industrie.
Het gamma industriële koppelingen Escogear en Escodisc evolueert voortdurend: onze R&D afdeling maakt gebruik van krachtige ontwerp tools bijvoorbeeld voor de berekeningen door middel van afgewerkte elementen  of ook nog door gebruik te maken van hoog technologische apparatuur zoals lasers, composieten, enz.

 


EscoGear

> Esco Gear FST, CST, NST

De EscoGear koppelingen zijn ontworpen om zware werken uit te voeren. Ze zijn in staat zeer grote koppels te genereren en laten grote uitlijningsfouten toe. Hun robuustheid en efficiency hebben ze te danken aan hun hoofdcomponenten in gehard staal, schroeven beschermd tegen corrosie, een vertanding MultiCrown voor een maximale contactoppervlakte om zonder vervormingen en een betere verhouding maximum koppel/maximale uitlijningsfout te kunnen werken.

De hoge kwaliteit van de tanden en de zeer hoge levensverwachting zijn de troeven van dit gamma koppelingen. Dankzij al deze technische voordelen is de Escogear het meest geschikt voor machines zoals persen, walsen, slijpmachines, kranen, mixers,….

> Meer lezen :

pdf icon Catalogue EscoGear CST
(1 Mo) (En)

EscoGearBrochure_100.jpg
pdf icon Catalogue EscoGear FST
(2 Mo) (En)

pdf icon Catalogue EscoGear NST
(783 Ko) (En)

Meer info op de web pagina van Esco-couplings


EscoDisc

> Esco Disc DLC, DMU,DMUCC, DPU

Esco Couplings presenteert haar nieuwe gamma flexibele lamellenkoppelingen EscoDisc : ontworpen om een maximale levensduur te garanderen onder hoge temperaturen, hoge snelheid, schadelijke en stoffige omgevingen . Deze koppelingen zijn betrouwbaar en sterk, zelfs zonder smeermiddel, zonder speling, zonder oppervlakte corrosie en zijn een oplossing voor de meest complexe toepassingen dankzij hun technische eigenschappen die hen zo betrouwbaar maken.

  • > Hoofdcomponenten in gehard staal
  • > Schroeven beschermd tegen corrosie
  • > Lamellen in roestvrij staal met bescherming tegen oppervlakte corrosie
  • > Ontworpen voor een onbeperkte levensduur

EscoDiscBrochure_100.jpg
pdf icon Catalogue EscoDisc
(3 Mo) (En)

Meer info op de web pagina van Esco-couplings

EscoFlex

> Esco Flex : serie S, R, A, T
> EscoNyl, serie A, B, C

Het gamma van standaard koppelingen wordt vervolledigd door de koppelingen Esco Flex en EscoNyl die gebruikt worden in meer gewone toepassingen die een demping van de trillingen van de ene as naar de andere nodig hebben.

De koppeling EscoFlex T is ontworpen voor eenvoudige montage en demontage : het is niet nodig om de hubs te demonteren om het elastisch element van de koppeling te veranderen.

 

 

EscoFlexBrochure_100.jpg
pdf icon Catalogue EscoFlex
(558 Ko) (En)

Meer info op de web pagina van Esco-couplings

EscoHighSpeed

> Esco High Speed couplings

Esco Couplings, een belangrijke Europese fabrikant van koppelingen, heeft meer dan 35 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van koppelingen met hoge snelheid, voornamelijk voor de aandrijving van turbines en compressoren.  Het ontwerp en design van deze koppelingen door ons eigen team van ingenieurs stelt ons in staat te voldoen aan de specifieke wensen van onze klanten.  Deze koppelingen worden dikwijls gemaakt in volledige samenwerking met onze klanten zodat we hen een uniek product kunnen aanbieden om hun toepassing te optimaliseren.
Meer dan 5000 koppelingen Esco High Speed werden geïnstalleerd op de site en ons nieuw ontwerp van koppeling zonder smering opent deuren naar een nieuwe evolutie op de markt.

EscoHighSpeedBrochure_100.jpg
pdf icon Esco Couplings High speed
(980 Ko) (En)

Meer info op de web pagina van Esco-couplings

EscoRail

> Esco Rail couplings

Twee series koppelingen specifiek voor mobiele toepassingen werden in de laatste jaren door ons studiebureel ontwikkeld in nauwe samenwerking met de studieburelen van onze klanten : Escogear gamma FTRN en Escogear gamma FTRNO

Specifieke voordelen :

  • Ontwerp Multicrown beperkt de radiale speling en laat een perfecte centrering toe door het verminderen van de trillingen.
  • Interface die het onderhoud en de logistiek tot een minimum herleidt.
  • Beperking van de axiale beweging door middel van een gepatenteerd druksysteem in de as van elke tand. De veren die axiale en laterale trillingen veroorzaken worden geëlimineerd.
  • Specifieke afdichtingen in combinatie met een perfect aangepaste smering in de fabriek laten zeer lange onderhoudsintervallen toe en verminderen zo de onderhoudskosten.

EscoRailBrochure_100.jpg
pdf icon Esco Couplings Rail
(825 Ko) (En)

Meer info op de web pagina van Esco-couplings

 

Esco Drives - Kouterveld - Culliganlaan, 3 - B 1831 Diegem all right reserved Tel : 02 717 64 60 -Fax : 02 717 64 61 - E-mail : info@esco.be